نقش فن بیان در ارتباط کلامی مؤثر

نقش فن بیان در ارتباط کلامی مؤثر

فن بیان

فن بیان؛ در حقیقت فنون و مهارت‌هایی است که شما با استفاده از تمام اجزای ارتباطی خود (نه فقط دهان و زبان) برای ارتباطات کلامی  به کار می‌برید.

 فن بیان فقط و فقط محدود به افراد خاص نیست. بلکه مخصوص انسان است. هرکسی که خداوند به او توانایی تکلم را داده باشد، قادر است با بیان خود پیام مورد نظرش را به دیگران منتقل کند و صد البته هر چقدر این انتقال پیام هنرمندانه­تر باشد، تأثیرگذارتر خواهد بود. شما در طول زندگی خود بارها و بارها نیاز پیدا کرده­اید که صحبت‌ تأثیرگذاری با دیگران(اعم از دوست، همسر، فرزند، همکار و..) داشته باشید و اگر فن بیان خوبی نداشته باشید و نتوانید خوب صحبت کنید،‌ مطمئناً در انتقال پیام مورد نظرتان موفق نخواهید بود.

بنابراین برای موفقیت در بیان باید بتوانید اولاً یک صحبت مؤثر در ذهن خود طراحی کنید و سپس به توانایی دست بیابید که بتوانید آنچه در ذهن دارید را به خوبی به زبان بیاورید.

هرچند که درصدی از فن بیان ممکن است ارثی باشد. اما این یک توانایی غالباً اکتسابی است و هر فردی می­تواند با تمرین و ممارست به بیانی تأثیرگذار دست یابد.

توانمند شدن در بیان و نطق و کلام سرحد معینی ندارد و هرکس به میزان نیاز روزانه و کاری خود می­تواند از بیانش برای موفقیت بهره گیرد. شما به عنوان این که امر هدایت و رهبری فردی را  برعهده دارید، باید از بیانی برخوردار باشید که ضمن انتقال خوب پیام خودتان به او، بتوانید او را برای کار مورد نظر مجاب کنید.

برای بهبود فن بیان باید از سه مرحله مهم زیر عبور کنید:

1- مطالبی را که قرار است درباره آن صحبت کنید باید به طور کامل از آن آگاهی داشته و از زوایای مختلف کار خود اطلاعات کافی داشته باشید تا با اطمینان و تسلط کافی مطالب را بر زبان آورید. بنابراین اگر برای دانستن بیشتر چیزی که می­خواهید درباره آن صحبت کنید، نیاز به مطالعه و تحقیق دارید باید این کار را انجام دهید.

2- برای داشتن بیان خوب باید تمرین کنید. این کار را شما در کلاس­های آموزش یا با شبیه­سازی صحنه ملاقات برای خودتان، می­توانید انجام دهید.

3- در محاورات عمومی از بیان خودتان برای انتقال صحیح و مؤثر پیام استفاده کنید. تا با انجام مستمر کار به توانایی لازم دست یابید.

تمرین برای بهبود فن بیان

یکی از تمرین‌های بسیار مهم که تأثیر خوبی در تقویت بیان شما دارد، ضبط کردن صداست! شما  می­توانید یک صحبت 5 دقیقه‌ای کوتاه داشته باشید و آن را ضبط کنید. سپس به آن گوش دهید و سعی کنید نقاط ضعف خود را پیدا کنید و مجدداً این فایل را ضبط کنید. این کار را حداقل 10 بار انجام دهید و فایل اول را با فایل دهم مقایسه کنید. انجام اینکار کمک زیادی به ارتقاء توان شما در بیان خواهد شد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







برچسب‌ها: فن بیان ارتباط کلامی
[ سه شنبه 17 آذر 1394 ] [ 21:47 ] [ عباسعلی مدبر ]
[ ]