پیش از صحبت کردن، چند ثانیه فکر کنید؛ کلمات را نادرست و ناقص تلفظ نکنید؛ با عجله و شتاب سخن نگویید، واژهها را تندتند ادا نکنید. بلکه به طور شمرده و واضح حرفهای خود را بر زبان آورید. متأسفانه بسیاری از افراد، به دلیل داشتن هیجان یا اضطراب زیاد یا اینکه تصور میکنند باید زود حرفشان را بزنند، خیلی تند و سریع صحبت میکنند. به نحوی که به شنونده فرصت کافی برای درک آنچه میگویند، نمیدهند. از طرف دیگر هیجانی که در کلام آنها هست، مخل تمرکز شنونده شده و مخاطب آنها نمیتواند با آرامش به کلامشان گوش بسپارد. سریع و تند صحبت کردن شما ممکن است مخاطب را عصبی و خسته نماید و او نسبت به آنچه شما میگویید بی حوصله و دلسرد شود. باید با تمرین و دقت در هنگام صحبت کردن یاد بگیرید تا کلامتان را شمرده و با لحنی دل نشین ادا کنید و ضمن صحبت به این امرکه او بر گفت و گو تمرکز و توجه دارد دقت کنید.
عیب دیگر تند تند حرف زدن این است. کسانی که تند تند و بدون وقفه و تنفس لازم حرف میزنند بدون اینکه خودشان متوجه باشند تن صدایشان نیز افزایش مییابد که این مسأله (بلند بلند حرف زدن) صدای شما را برای شنونده آزار دهنده میکند.
اگر شما جزو کسانی هستید که عادت به تند حرف زدن دارند و هرچند در ابتدای گفت و گو سعی دارید شمرده حرف بزنید، ولی ناخودآگاه سرعت و تن صدایتان افزایش مییابد، برای اینکه بتوانید براین مشکل فائق آیید باید دو راه زیر را به کار بندید:
1- ضمن تمرین برای شمرده صحبت کردن صدای خود را ضبط کنید و با گوش دادن به آن سعی کنید بفهمید چه عواملی باعث سرعت کلامتان میشود. هیجان، از دست دادن تمرکز در هنگام حرف زدن، استرس و.. و با تمرین برای برطرف نمودن مشکل خود و تسلط بر کلام تان اقدام کنید.
2- در هنگام صحبت کردن وقتی متوجه شدید که سرعت کلامتان زیاد شده است با یک سکوت کوتاه و تنفس عمیق، از سرعت کلام خود کاسته و سعی کنید شمرده و واضح حرف بزنید.
کد هدایت به بالا